Lyhyt esittely itsestäsi, Jolle Kinnunen:
Ensimmäinen työura myynnissä ja asiakaspalvelussa. Viimeiset 9 vuotta rekrytoinnin, työnantajamielikuvan ja niiden kehittämisen parissa. Historiaa mm. Elisalta, Baronalta ja Solitalta, tällä hetkellä Talent Acquisition Managerina Vaisalassa ja syyskuusta alkaen yrittäjä-konsulttina TA- ja EB-teemojen äärellä.
Supervoimasi - puoleesi kannattaa kääntyä kun:
Tarvitset sekä innovatiivista että käytännönläheistä ratkaisua ongelmaasi, erityisesti jos se liittyy rekrytointiin tai työnantajamielikuvaan! :)
Yksi nopea HR-kysymys
Miten päästä rekrytoijana esihenkilön aidoksi kumppaniksi ja sparraajaksi pelkän prosessin pyörittäjän ja assistenttiroolin sijasta?
1. Ole aidosti kiinnostunut. Tee paljon kysymyksiä ja keskustele. Muodosta sitä kautta itsellesi ymmärrys laajemminkin kuin vain käsillä olevan rekrytoinnin vaatimuksista: esimerkiksi siitä, mikä saa nykyiset tiimiläiset innostumaan, tai siitä mitä tiimi haluaa saada pitkässä juoksussa aikaan. Kysy vielä lisää, tarkenna, poraudu syvemmälle ja esitä myös omia mielipiteitäsi = keskustele. Ja kerro jos et ymmärrä! Samalla kun oma työsi helpottuu, rakennat luottamusta tulevaan yhteistyöhön.
2. Ole rohkea. Rekrytoiva esihenkilö on (toivottavasti) ammattilainen omassa työssään, mutta ei useinkaan rekrytoinnissa. Jos hän on fiksu, hän odottaa sinun käyttävän aktiivisesti omaa syväosaamistasi siihen, että saatte rekryn yhdessä maaliin. Oma kokemukseni on, että rakentava mutta tarvittaessa myös rohkea ja päämäärätietoinen haastaminen positioi sinut asiantuntijaksi apulaisen sijasta.
3. Ole yhteistyökumppani, jonka kanssa haluaisit itsekin työskennellä. Yksi osa rekrytoinnin ammattilaisen työtä on huolehtia, että asiat tehdään ammattimaisesti ja asiallisesti, mutta väitän että tämän voi tehdä hyvässä hengessä, perustellen eikä liian tiukkapipoisesti. Se ei tarkoita kaiken tekemistä esihenkilön puolesta. Tässä vaiheessa hän toivottavasti jo näkee sinut asiantuntijana, eikä hän (toivottavasti) kippaa muitakaan itselleen kuuluvia töitä toiselle asiantuntijalle. Muista: et ole assistentti, vaan asiantuntija ja yhteistyökumppani!
Ketjukirjeen lähetys seuraavalle
Kenelle haluat esittää kysymyksen: Ville Karkiainen, VP Leadership & Talent Development, Kalmar
Kysymyksesi hänelle: Miten parhaiten onnistua työssään, jos kiire on jatkuvaa, prioriteetit huutavat kilpaa ja tekemistä olisi enemmän kuin mitä tosiasiallisesti ehtii?